Официален блог към сайта Check.BG. Важна и полезна информация по отношение на предоставяните от сайта услуги, новини, публикации, коментари, полезни връзки, RSS емисии.


Онлайн самолетни билети – предимство в цена, време и нерви!

В западна Европа днес всеки втори самолетен билет се издава онлайн. В България, макар че от 11 ноември 2003 г. издаването на електронни самолетни билети също е факт, тази практика все още не е масова.

Защо това е така?

1. Хората се притесняват от разплащане на големи суми по интернет;
2. Не се познава технологията за издаване на онлайн самолетен билет, което допълнително засилва страховете им;
3. Повечето сайтове за онлайн самолетни билети предлагат платформи, които често не са преведени изцяло на български език, а само от части, трудно се управляват и разбират от повечето интернет потребители.

В тази статия ще разясним някои от основните предимства на електронния билет пред хартиения, както и това откъде да закупим най-изгодните и евтини самолетни билети онлайн.

Някои от основните предимства:

1. Резервацията и/или закупуването на електронен билет става моментално по интернет или телефона. Това пести време и пари! Представете си, че живеете в малък град или село, където няма туристическа агенция… Естествено! Онлайн самолетният билет е най-добрата и пестяща време и пари възможност;
2. Електронният билет не може да бъде загубен или повреден. Всички „разсеяни” да почерпят!
3. Някои от авиокомпаниите слагат допълнителна такса между 15 и 30 евро, когато клиентът откаже издаването на електронен билет и предпочете хартиения. Повечето от компаниите пък намаляват цената на билета, ако той е електронен (закупен онлайн);
4. Трябва да се отбележи, че специалните тарифи на авиокомпаниите за българския пазар са достъпни само при закупуване на онлайн самолетен билет;
5. След резервация и покупка, по-притеснителните могат спокойно да се обадят на съответната компания, с която са решили да пътуват и да се уверят, че фигурират в системата им.

Трудно е да се изброят предимствата на онлайн самолетните билети – те са много, но като че ли един от най-добрите варианти за всеки български потребител е когато всички тези предимства са съчетани и с една отлична онлайн система, която изцяло е преведена на български език, която е лесна и интуитивна за работа. Такава се предлага на сайта Check.BG. Формата за търсене на полети е максимално опростена, системата е изцяло преведена на български език с подробни обяснения и описания на стъпките при резервиране и заплащане на самолетен билет. Предимство е и класирането на авиокомпаниите по цени, а голямото разнообразие от полети, не само на различните компании, но също и като час и време за прекачване, максимално улесняват избора на всеки клиент спрямо индивидуалните му потребности. Заплащането се извършва с кредитна карта по защитен канал, чрез използването на най-модерен метод за SSL криптиране на връзката. Естествено, съществува и възможността за банков превод, за тези, които не разполагат с кредитна карта.

Предлаганите самолетни билети са на най-ниски цени, както на традиционните авиокомпании така и на много нискобюджетни low cost авиокомпании. Всеки потребител резервира и плаща сам билета който му е необходим за пътуването от собствения си компютър. Няма нужда да обикаля по офиси, да събира каталози или брошури. Потребителите сами могат да търсят по зададени от тях критерии чрез формата за търсене и след това да сравняват и избират измежду всички резултати от търсенето. Информацията е перфектно структурирана, идеална и за справки, така че да се изберат и закупят най-изгодните и евтини самолетни билети!

След издаването им се получава имейл с индивидуален номер. Документът за самоличност (лична карта или международен паспорт), както и този номер са единствените неща, които са необходими отивайки на летището.

За Ваше спокойствие Ви препоръчваме да разпечатате и да вземете със себе си имейла, в който сте получили потвърждението и информацията за номера на самолетния билет.

Евтини и сигурни онлайн самолетни билети? Check.BG е Вашият избор!

Приятен полет!

5 Коментара към “Онлайн самолетни билети – предимство в цена, време и нерви!” »

 1. Коментар от Люба Димитрова — 16.11.2009 @ 22:13

  Искам да изкажа сърдечни благодарности на Вас и екипа Ви, бяхте изключително любезни, а пътуването до Испания ми излезна доста евтино. Желая Ви само успехи!

 2. Коментар от Rusev — 17.11.2009 @ 8:31

  Това, което сте написали е не очевидно, ами повече от очевидно. Напълно нормално е повечето от услугите да могат да бъдат извършени онлайн. Резервирането на самолетен полет онлайн е страхотно предимство. Най-важното е, че в момента в който проверяваш възможните полети, в същото време може да резервираш и билет – какво по-добро от това. Аз пътувам често и също доста често ми се налага да правя резервации в последния момент. Затова винаги ползвам онлайн сиистема за резервиране на самолетен билет – по-удобно и по-бързо е, а и мога да го направя по всяко време, без да се съобразявам с трафик, работно време и плащане. И не на последно място – резервацията не я чувствам като нещо важно, като някакво бреме за моето пътуване – просто това са 5 минути на компютъра.

 3. Коментар от Koko — 26.11.2009 @ 23:01

  Баси якото, може да отидеш до където си поискаш и самолетният билет да ти е по евтин от кафето, което ще изпиеш…

 4. Коментар от Петя Гайдарова — 28.11.2009 @ 19:52

  Няма нещо по нормално от това, ако говорим че живеем в 21 век, и дано да продължи, защото поне малко от малко да сме цивилизована държава, и без това нищо друго не ни е наред ……….

 5. Коментар от Tito — 15.04.2010 @ 17:11

  Absolutely the true. Thanks guys!!!

RSS хранилка за коментарите по тази публикация. TrackBack URI

Вашият коментар